вторник, 1 май 2012 г.

Спаначени палачинки с рикота


Необходими продукти:

За палачинките:

4 яйца;
500 мл. прясно мляко ( може и по равно с вода);
250 грама брашно;
200 грама предварително сварен и пасиран спанак;
щипка сол;
зехтин

За пълнежа :

около 250 грама сирене рикота
скилидка чесън по желание;
ситно нарязан пресен копър.

Разбийте яйцата на пяна, добавете млякото, спанака, и пресятото със солта брашно. Изпечете палачинките както обикновено. Вместо обичайното масло за пържене и намазване в случая използвах зехтин. От сместа излизат около 20-ина палачинки в зависимост от големината им. След като изстинат ги напълнете с рикотата , в която сте нарязали копърче и увийте на руло.






Няма коментари:

Публикуване на коментар