събота, 12 май 2012 г.

Талиатели с телешка кайма,тиквички и патладжан




Необходими продукти:

1 пакет талиатели;
300 грама телешка кайма;
1 средно голям патладжан;
1 средно голяма тиквичка;
1 чаена чаша бяло вино;
1 чаена чаша доматен сос;
150 грама пармезан;
пресен босилек;
2-3 стръка пресен чесън и лук;
1 супена лъжица песто;
зехтин и сол на вкус;
вода за варене; няколко чери домата за аранжиране.





Начин на приготвяне:

Обелете, нарежете на кубчета патладжана и тиквичката и поставете в студена подсолена вода. Сварете талиателите според указанията на пакета, но с няколко минути по-малко от предвиденото време. Излейте горещата вода от сварената паста и измийте със студена течаща вода. Отцедете талиателите и ги поставете на дъното на подходящ съд за печене. Запържете каймата със ситно нарязаният лук и чесън в малко зехтин. Добавете отцедените зеленчуци и задушете с капак, като от време на време бъркате. След като поомекнат, добавете доматеното пюре и виното. Овкусете със солта и пресния босилек. Изсипете готовата смес върху талиателите. Настържете пармезана и запечете за 15-ина минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Извадете и нарежете няколко чери доматчета. Пастата е вкусна както топла и така и извадена от хладилника.





Подходящо е бяло охладено вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар