събота, 19 май 2012 г.

Торта с крем "Нутела"




Много лесна и бърза за приготвяне торта с възможност за импровизации. Блатовете може да са както пандишпанови,така и бишкотени или от бисквити. Във всички варианти може да очаровате семейството си и вашите гости. Рецептата, която ви предлагам е с готови пандишпанови блатове,които използвам обикновено когато нямам достатъчно време. Но когато разполагам с такова, то използвам следната рецепта за пандишпан и за 1 блат :2 яйца;1 ч.ч. захар;1 ч.ч. + 1 с.л.;брашно;7 с.л. вода;1 равна ч.л. бакпулвер; А по-надолу ви представям рецептата в най-лесният и вариант. И така...

Необходими продукти:

3 готови пандишпанови блата;
За крема:
300 мл. течна сметана;
300 гр. маскарпоне;
300 грама течен шоколад "Нутела";
За глазурата :
2 блокчета бял шоколад( по 100 грама);
2 блокчета натурален шоколад;
4 супени лъжици прясно мляко;
2 супени лъжици масло;
За заливка на блатове:
1 кафеена чаша прясно мляко затоплено с 1 лъжичка бейлис;
по желание смлени лешникови ядки за гарниране в страни.




Начин на приготвяне:

Разбийте сметаната до сгъстяване. Смесете маскарпонето и шоколада и разбийте. Прибавете към сметаната и разбъркайте внимателно с дървена лъжица до еднородна смес. Полейте първият блат с млечно-ликьорената смес. Покрийте обилно с крема. Отгоре вторият напоен блат, пак крем и така до третият блат, покрийте с останалото количество крем и загладете. Приберете тортата в хладилник. През това време, в различни купички отделете белият и черният шоколад натрошени на парчета. Добавете към всяка купичка 2 лъжици прясно мляко и 1 лъжица масло. Разтопете на водна баня първо черният шокалад (примерно). Извадете тортата от хладилника и с помощта на шприц украсете. Същото повторете и с белият шоколад. Приберете тортата отново в хладилника мининмум за час.



2 коментара:

  1. Прекрасна торта, и много красиво поднесена.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ани ! Комплимент от добър кулинар си е най-добрата оценка ;)И облизаната чинийка, разбира се :)

      Изтриване