събота, 2 юни 2012 г.

Запечена моцарела с пълнеж от патладжанова паста


Необходими продукти за 4 порции:
1 топка моцарела( 400 грама);
1 домат;
сърцевината на два патладжана;
1 глава пресен чесън;
бял пипер, сол,стръкчета пресен босилек и зехтин;
фолио за печене.

Начин на приготвяне:

Издълбайте два средно големи патладжана. Осолете сърцевината и оставете докато се поизцеди горчивината им. Нарежете на много ситни парчета заедно с чесъна в блендер. Нарежете топката моцарела на осем равни части. Нарежете и домата на четири кръгчета.Посолете доматите и моцарелата, а към моцарелата добавете и бял пипер.



Запържете патладжана и чесъна под похлупак в малко зехтин, докато омекне. Вземете парче моцарела, покрийте с пастата, сложете резенче домат и най-отгоре пак моцарела. Полейте с зехтин и увийте във фолиото.






Загрейте фурната на 250 градуса и поставете увитите във фолио порции на скарата. Печете 20 минути. Докато са още топли извадете всяка порция от фолиото, тъй като оставяйки ги да изстинат рискувате фолиото да залепне по моцарелата.В този процес бъдете внимателни за да не изтече сосчето,което се е образувало при печене. Сервирайте с пресен босилек.



4 коментара:

  1. Чудесна рецепта! Поздрави и усмихната неделя :))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Яна ! Слънчева неделя и на теб !:)

    ОтговорИзтриване
  3. Рецептата е чудесна! Днес я опитах! Лесна за приготвяне и толкова вкусна :-)
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Дени !:) Радвам се, че ти е допаднала рецептата. Само да добавя, колкото е по-добро качеството на моцарелата, толкова по- сполучлива е рецептата. Случвало ми се е просто да се разтече, така, че дано се има в предвид при следващите опити ;))))

    ОтговорИзтриване