сряда, 11 юли 2012 г.

Патладжани по цариградски



Необходими продукти:

За кюфтенцата:
500 грама кайма;
1 яйце;
1 филия стар хляб;
магданоз
царевично брашно.

За соса:
2 бр. средно големи патладжана;
2 бр. моркови;
2 бр. зелени пиперки;
1 кг. домати;
1 глава кромид лук;
5 скилидки чесън;
1 чаена лъжичка червен пипер;
прясна чубрица;
сол на вкус;
зехтин.

Омесете каймата заедно с яйцето, старият хляб, накълцаният магданоз и сол на вкус. Оформете кюфтенца с големината на топка за тенис на маса и оваляйте в царевично брашно.


Изпържете ги до златисто.


Прецедете мазнината в която са се пържили в подходящ и достатъчно дълбок съд, в който ще се готви ястието. Подгответе зеленчуците. Обелете и накълцайте на ситно доматите, чушките нарежете на колелца, настържете на едро морковите,лукът и скилидките чесън. Патладжаните обелете и нарежете на кубчета, осолете ги и оставете да се отцедат. Измийте ги с хладка вода и върнете при останалите зеленчуци.



Загрейте мазнината и добавете всички зеленчуци. Оставете котлона на ниска температура, за да се готви ястието с къкрене.



След като омекнат зеленчуците и соса е готов, посолете на вкус, добавете изпържените кюфтенца и оставете още 15 минути да къкрят. Готовото ястие поръсете с прясна чубрица и сервирайте.








Ястието е много вкусно и може да бъде приготвено и на фурна. Да ви е сладко !

4 коментара:

  1. 10+
    Адски вкусно изглежда тази манджичка!
    Благодаря за рецептата, включвам я скоро в менюто ни :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря fedora :)Ако ви хареса,надявам се, че ще е така, може да опитате рецептата, като запечете във фурна и поръсите с кашкавал :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно изглежда! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Дани ! И при теб намирам много интересни предложения :)

    ОтговорИзтриване