сряда, 22 август 2012 г.

Крем супа, гарнирана със скариди.


Необходими продукти:

1 неголяма тиквичка;
1 голям картоф;
250 грама скариди;
50 грама сирене чедър;
1 супена лъжичка узо;
1 скилидка чесън;
зехтин;
щипка къри;
пресен копър;
една лъжица заквасена сметана.
сол и бял пипер на вкус;


Начин на приготвяне:

Първо сварете скаридите за максимум пет минути във вряща подсолена вода и ги поставете в купичка.


Заврете около 500 мл. вода и сварете зеленчуците до омекване.


Отцедете сварените зеленчуци и измийте със студена вода. Пасирайте ги заедно със скилидката чесън и сиренето чедър. Добавете отново 500 мл. вода, узото, зехтина, кърито и подсолете на вкус. Оставете на бавен огън докато закъкри. Застройте със заквасената сметана, като добавяте към нея по малко от горещата смес, разбърквате и най-накрая добавяте към супата за да не се пресече.


Добавете и скаридките, поръсете с копър и прясно смлян бял пипер. Сервирайте с крутони или с припечени с масло хлебчета.





Няма коментари:

Публикуване на коментар