вторник, 11 септември 2012 г.

Мини пици с прошуто и круша


Пица,пица, пица...мини пица ! :) Ще заобичате мини- варианта, убедена съм ! Или поне на 90 %;)

И така...

Необходими продукти :

За тестото:

450 грама бяло пшенично брашно и още малко за доомесване при необходимост;
200 милилитра марна вода;
4 супени лъжици зехтин;
1 пакетче суха мая;
щипка сол, щипка захар;

За плънката:

6 резенчета прошуто;
1 топка моцарела;
100 грама настърган пармезан;
1 малка глава лук накълцан на ситно;
1 круша, обелена, почистена и нарязана на малки кубчета;
чер пипер и пресен босилек за поръсване;
20 грама масло




Замесете тестото,като към смесените сухи смеси добавите водата и зехтина. Оставете на топличко да втаса за около 40-50 минути.


Готовото тесто разделете на шест, до осем топки, в зависимост от броя на гостите или големината на пиците, която желаете да постигнете. Разточете го на питки. Загрейте фурната на 250 градуса. Смесете маслото, накълцания лук и пармезана и поръсете от сместа върху всяка пица.Поръсете с чер пипер и сол.




Запечете ги във фурната докато краищата порозовеят. През това време накъсайте по дължина прошутото и моцарелата. Сложете ги върху вече позапечената пица, заедно с крушата и изключете фурната. Извадете след три-четири минути. По желание може да напръскате готовите пици със смес от зехтин и балсамов оцет. Поръсете с прясно накълцан босилек.







Няма коментари:

Публикуване на коментар