неделя, 14 октомври 2012 г.

Сочен пай с тиква




Необходими продукти:

За блата:
125 грама меко масло;
250 грама брашно;
1 яйце;
щипка сол.

За пълнежа:
200 мл. готварска сметана ( течна, несладка)
200 гр. пюре от тиква
1 чаена чаша захар;
3 яйца;
1/2 чаена лъжичка канела;
1 ванилия.

Начин на приготвяне :

Омесете меко тесто и оставете да престои в хладилник за около половин час.



Разточете с големина съобразена с големината на съда, желателно е тестото да е с дебелина 3-5 милиметра и да покрие не само дъното, но и стените на съда.



Запечете го за десет минути, при температура 200 градуса. Извадете и оставете да изстине.



През това време пригответе пълнежа: разбийте жълтъците със захарта, добавете пюрето от тиква,сметаната и подправките.



Изсипете върху тестеният блат и върнете обратно във фурната. Печете отново при 200 градуса,около половин час или до пълна готовност. Във варианта ,който съм снимала тук, допълних печивото малко преди готовност със смес от 1 чаена чаша кондензирано мляко,орехи и 1 чаена чаша тиквено пюре.




Паят се сервира охладен и е много сочен. Да ви е сладко !:)





Няма коментари:

Публикуване на коментар