сряда, 9 януари 2013 г.

Пай с кисело зеле и бекон




Необходими продукти:

За тестото:
2 броя яйца;
200 мл. преварена вода;
400 грама пшенично брашно;
7 гр. мая за хляб;
1 супена лъжица олио;
1 чаена лъжичка сол;
1 чаена лъжичка захар.

За пълнежа:
1/4 от малка кисела зелка нарязана на ситно.
250 грама бекон;
чубрица;
лют червен пипер на вкус;
олио;
1 жълтък за намазване на пая.

Начин на приготвяне:

Замесете тестото по обичайен начин и оставете на топло докато удвои обема си.
Зелето потопете за няколко минути във вряща вода. Отцедете в гевгир. Накълцайте бекона на ситно, смесете със зелето и добавете чубрицата. Вече втасалото тесто разделете на две. С едната част покрийте дъното. Върху тестото изсипете пълнежа.


Поръсете с лют червен пипер,ако ви е по вкус. С другата част на тестото покрийте пая, като го разточите така, че краищата ми да забулят пълнежа и да се подвият под първата кора тесто. Направете дупки в тестото- така няма да се допусне плънката да втикли тестото при печене.


Изчакайте да удвои обема си, намажете с жълтък и поставете за печене в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен загар.



Наражете след като изстине и сервирайте със зелев сок.



Няма коментари:

Публикуване на коментар