сряда, 13 март 2013 г.

Солени кексчета с парченца гриловано пилешко месо и сирене чедър.



Необходими продукти:

1/2 от пилешките гърди;
100 грама сирене чедър;
1,5 чаена чаша кисело мляко;
3 броя яйца;
2-3 супени лъжици олио;
2-3 чаши брашно( в завсимост от гъстотата на киселото мляко);
1 бакпулвер;
сол на вкус;
щипка настъргано индийско орехче.

Начин на приготвяне:
Сварете пилешките гърди, нарежете ги на кубчета с големина на зарче и ги ги гриловайте за няколко минути.Посолете на вкус. Нарежете сиренето чедър също на малки кубчета. Разбийте яйцата с киселото мляко, добавете олиото и брашното премесено с бакпулвера, както и сол на вкус. В готовата кексова смес изсепете месото и сиренето.



Разпределете сместта в предварително омаслени и поръсени с брашно форми за мъфини или купички за суфле. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса първо на долен реотан, а после на горен и долен реотан едновременно до готовност.




Сервирайте със зелена салата.

2 коментара:

  1. С чашка айрян и вечерята ми ще е страхотна. Чудно предложение, Мария, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Също така с чаша добре охладено бяло вино ;) Благодаря, Гери !:)

    ОтговорИзтриване