събота, 16 март 2013 г.

Малиново парфе с бишкоти и амарети.



Необходими продукти:

250 грама маскарпоне;
1/2 пакет бишкоти ;
1/2 чаена чаша пудра захар;
1/2 чаена чаша захарен сироп;
200 грама малини;
1 пакетче желатин;
бисквити амарети за гарниране.



Начин на приготвяне:

Разбийте маскарпонето с пудрата захар, добавете 150 грама малини и продължете бъркането. Добавете предварително разтвореният желатин в крема. Бишкотите натрошете на едри парчета. Изсипете ги във форма или подходяш съд. Полейте със захарния сироп и разбъркайте. Добавете малиновият крем и отново разбъркайте внимателно с лъжица. Заладете добре отгоре, като имате предвид, че след обръщането това ще е основата на сладкиша. Оставете в хрладилник да стегне минимум 6 часа. Извадете формата/купата/ от хлодилника и поставете дъното и във гореща вода за 1-2 минути. Това ще спомогне за лесното отлепяне от дъното на съда. Обърнете внимателно върху чиния за торта. Гарнирайте със амарети и останалите малини.

4 коментара:

  1. Фин и вкусен десерт. Изглежда много апетитно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Съчетанието на продукти ми е много любимо, така, че записвам тази страхотна рецепта и... чакам пресните малини :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Мария, този десерт изглежда изключително вкусен - сочен и сладък.С удоволствие ще го опитам.Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви ,момичета ! Elti, с прясни малини разбира се е далеч по-добре, но тъй като сега не им е сезона, аз използвах замразени в най-добра зрялост, като е съхранена цялостта, вкуса и аромата.

    ОтговорИзтриване