вторник, 26 март 2013 г.

Охлюви с чорисо



Рецептата по произход е испанска и беше споделена от една дама на име Жалклин, член на група Cooking With Friends във Facebook и тъй като сега е сезона на охлювите, реших, че е добре да я споделя тук. Разбира се с нейното позволение. Благодаря, Жаки!:) Освен това по хипермаркетите не е трудно да се намерят всички останали продукти,които са типични за испанската кухня: наденички чорисо, хамон. Ще се изненадате колко добре се съчетават продуктите и гозбата е великолепна на вкус, особенно за любителите на охлюви.



Необходими продукти за 4 души:

30 броя предварително сварени охлюви( може да се извадят от къщичката, може да се сготвят и с нея, както и бройката им да се редуцира според вкуса и броя хора на които ще се сервира);
100 грама чорисо нарязана на шайбички;
100 грама хамон;
1 чаена чаша доматено пюре,
1 чаена чаша бяло сухо вино;
1 супена лъжица брашно;
1 чаена чаша топла вода;
1 глава кромид лук;
2 скилидки чесън;
1 цветче шафран;
сол на вкус( внимавайте с нея, тъй като чорисото и хамона съдържат сол.
една малка люта червена чушка;
зехтин;

Загрейте зехтина и задушете в него лука и чесъна предварително нарязани на ситно.След като поомекнат добавете чорисото и хамона последователно и запържете до лек загар.



Добавете доматеното пюре, виното и оставете да покъкри. Добевете охлювите, лъжичката брашно и разбъркайте. Долейте вода,шафрана и посолете на вкус.



Оставете да къкри на слаб огън за около 40 минути. Малко преди да свалите от котлона добевете и лютото чушле.




Сервирайте с прясно приготвен хляб. И да ви е сладко :))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар