понеделник, 15 април 2013 г.

Късчета от свинско месо, задушени с гъби и топено сирене





Необходими продукти:

500 грама свинско месо от бут;
250 грама пресни гъби( печурки);
200 гр. топено пушено сирене;
150 мл. бяло сухо вино;
150 мл. течна готварска сметана,
сол и чер пипер на вкус;
2-3 стръкчета прясна мащерка.

Нарежете свинското месо на късчета и го запържете до приятен загар в дълбок тиган. Добавете гъбите и осолете. Задушете под капак докато водата от гъбите изври. Добавете виното. Оставете 10-ина минути на слаб котлон докато гъбите поомекнат. Добавете нарязаното на шайби топено сирене, сметаната и оставете за още 15-ина минути. Поръсете с прясно смлян черен пипер и поръсете с мащерка.Оставете под капак до сервирането на ястието.



Сервирайте с червено вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар