неделя, 2 юни 2013 г.

Шоколадови бисквитки




Необходими продукти:

200 гр. масло, на стайна температура;
100 гр. пудра захар;
1 пакетче ванилова захар на др.Йоткер;
1 пакетче / 25 гр./ горещ щоколад на др. Йоткер
¼ ч.л. сол;
300- 350 гр. бяло брашно;
захар на кристали за поръсване.

Начин на приготвяне:

Маслото се разбива с пудрата захар и ванилията до пухкава кремообразна смес. Брашното се пресява заедно със солта и се добавя към сместа. Омесва се средно твърдо тесто. Оставете в хладилник за около половин час, за да стегне. Разточете тестото, поръсете със захар на кристали и изрежете на форми, според предпочитанията.

Загрейте фурната на 180 градуса.
Подредете бисквитите в тава, върху хартия за печене, като оставите разстояние между тях.
Печете около 20-25 минути.



Бисквитките са подходящи както за сутрешното кафе, но така и като подложка за оформяне на парти сладкишчета.

5 коментара:

  1. Или просто за моментно засищане на глада. Изглеждат много апетитни.
    Поздрави, Мария!

    ОтговорИзтриване
  2. Топят се в устата и имат плътен шоколадов вкус. И нещо, което ги прави още по-привлекателни- лесни за приготвяне. Благодаря, Гери, че следиш и даваш оценка на постовете ми :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Удоволствието е мое, Мими! Как да не следя тези вкусотии.
      Хубава вечер ти желая! :)

      Изтриване
  3. Изглеждат много вкусно..
    и ако ме беваше в готвенето.. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай. Винаги има първи път ! Съдейки по сайта ти, вероятността ти да се получи е голяма :)

      Изтриване