неделя, 7 юли 2013 г.

Крем пита с маскарпоне






Необходими продукти:

За блата:
3 броя точени кори за баница;
60 грама масло;

За крема:
250 грама маскарпоне;
500 мл. прясно мляко;
150 грама захар;
3 желтъка;
1 ванилия;
60 грама масло;
3 супени лъжици пшенично брашно.

за глазурата:
3 белтъка;
3 супени лъжици пудра захар;
шипка сол;

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото за блата и с част от него облейте дъното на тавата, в която ще печете крем- питата. Разстелете корите и ги наложете една по една в тавата, като на всяка добавяте масло. Разрежете на равни порции и запечете във фурна 250 градуса за около 10 минути.



През това време се заемете с крема. Разбийте жълтъците със захарта на пяна, добавете маскарпонето, ванилията и прясното мляко. Останалите 60 грама масло разтопете и в него добавете брашното за лека запръжка. Смесете с яйчено-млечната смес. С готовата смес да крема полейте обилно корите и продължете печенето, докато консистенцията се сгъсти. Докато трае печенето, разбийте белтъците и пудрата захар на твърда смес като за целувки. Изключете фурната,изсипете върху крем питата белтъчената смес и върнете обратно във фурната докато глазурата се втвърди. Внимавайте, ако фурната е била твърде силна и все още е с висока температура да не прегорите глазурата.



След като изстине, поръсете обилно с пудра захар и сервирайте.

2 коментара:

  1. Креместо, сочно и вкусно - точно така ми изглежда предложението ти, Мими, много вкусно!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Корите попиха, много, много добре крема . Реших да опитам именно с домашните кори, тъй като са по-плътни!:)

    ОтговорИзтриване