неделя, 14 юли 2013 г.

Пилешки гърди с балсамова редукция и сладко от черници





Необходими продукти:

Пилешки гърди от едно пиле ( с кожата) ;
черен пипер;
сол на вкус;
1 клонка пресен розмарин;
зехтин;

За соса:
1 супена лъжица захар;
1 супена лъжица балсамова редукция( оцет)
1 бучка масло;
200 мл.бяло вино;
1 кафеена чаша сладко от черници ( може и боровинки)

За гарнитурата:
3-4 сварени картофа;
масло;
мащерка, копър или магданоз според вкуса.

Начин на приготвяне:

Осолете и поръсете с чер пипер гърдите. Загрейте зехтина и запържете гърдите по две-три минути от всяка страна. Загрейте фурната на 200 градуса, увийте гърдите в домакинско фолио,като вътре сложиите клонка розмарин и запечете 20 минути.


През това време се заемете със сосчето. Карамелизирайте захарта, добавете към нея сладкото,балсамовата редукция,виното и заврете за 5-6 минути. Най-накрая добавете бучката масло.
Сварените и обелени картофи слежете на две, посолете и облейте с масло. Поръсете с прясните подправки.

Наредете ги на дъното на съд за сервиране. Върху тях поставете вече готовите патешки гърди,нарежете ги на филийки и полейте със сос.


Ястието е еднакво вкусно,сервирано топло, така и студено .

1 коментар:

  1. Много интересна комбинация, Мими, определено изглежда обещаващо.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване