събота, 10 август 2013 г.

Бирени картофки с бекон и лук





Необходими продукти за 4 порции:

8 средно големи картофа;
2 малки глави лук;
150 грама бекон;
150 грама сирене гауда;
200 милилитра бира;
зехтин;
сол и чер пипер на вкус;
пресен магданоз, розмарин

Обелете картофите и ги нарежете на ветрило, като запазите дъното им. Оваляйте ги в сол,чер пипер и зехтин.



Нарежете бекона на тънки лентички, а лука на тънки колелца. В разрезите на картофите поставете по резенче бекон и кръгче лук.



Наредете ги в подходящ съд за печене.


Полейте с бирата, покрийте с фолио съда и запечете 15 минути при температура 180 градуса. След което махнете фолиото и доопечете до неустоим загар. Поръсете със ситно настърганото сирене и отново запечете за минутка.



Преди сервиране добавете и накълцания магданоз или розмарин.



Картофките сервирайте с прясна салата според сезона, или с млечен сос.



Няма коментари:

Публикуване на коментар