неделя, 11 август 2013 г.

Пъстър кейк с лимонова глазура



Необходими продукти:

1,5 чаени чаши захар;
1,5 чаени чаши разтопено масло;
1 чаена чаша газирана вода/непълна/;
2 чаени чаши брашно;
4 яйца;
1 супена лъжица какао;
ванилия,
пудра захар;
боя за сладки или друг естествен оцветител,например малини.

За глазурата:
150 грама пудра захар;
2 супени лъжици лимонов сок;
1 супена лъжица олио.

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата захарта и маслото на пухкава пяна. Добавете на струйка газираната вода,като не спирате бъркането. Смесете ванилията бакпулвера и брашното и добавете към сместа.Разделете я на три равни части, като в едната добавите какаото, в другата червената боичка, а третата оставите така. Подгответе съда за печене като намажете дъното и стените му с разтопено масло и поръсите с брашно. С лъжица заграбете от бялата смес и обходете стените и дъното,като ,че ли е опасан с лента. Добавете по същият начин от какаовата смес и в останалата част оцветената смес. Редувайте после върху бялата поставете какаова, върху какаовата- розова, върху розовата- бяла и така до изчерпване на количеството.



Печете при температура 180- 200 градуса до готовност. Изчакайте да изстине и извадете от формата. Подгответе глазурата, като смесите всички съставки и разбъркате до еднородно смес. Полейте кейка и оставете на въздух докато стегне глазурата.

2 коментара:

  1. Чудесно изглежда, Миме! А глазурата е много вкусна, веднъж я правих и определено ми хареса ( http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.co.uk/2013/03/blog-post_18.html ). Но не съм пробвала с добавянето на олио.
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Гери, значи вече си опитвала от този кейк;))))))За глазурата, понякога я правя с прясно мляко- на около 200 гр. пудра захар 3-4 лъжици прясно мляко, а понякога и с вода в същото съотношение.

    ОтговорИзтриване