неделя, 25 август 2013 г.

Пълнен пъпеш




Необходими продукти :

1 неголям пъпеш;
125 грама готварска сметана;
125 грама масло;
125 милилитра бяло десертно вино;
4 жълтъка;
5 супени лъжици захар;
1 супена лъжица ликьор от праскови;
2 броя праскови

Начин на приготвяне :

Обелете пъпеша внимателно, отрежете капаче и с помощта на лъжица го издълбайте от семките. Полейте стените му отвътре с ликьора.
Разбийте жълтъците, захарта и виното и бъркайте на водна баня, докато сместа се сгъсти. добавете маслото и сметана, като продължите бъркането до еднородна смес. Обелете прасковите и ги нарежете на малки кубчета и прибавете към крема след като е изстинал. Напълнете внимателно пъпеша. Поставете го в дълбока купа/ тъй като е възможно да си пусне сос/ в хладилник за минимум два часа. Десерта ви е готов. Сервирайте по парченце покрито с крем. Да ви е сладко :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар