събота, 31 август 2013 г.

Мини палачинки с орехи и канела





Необходими продукти:

180 мл. прясно мляко;
180 мл.газирана вода;
3 бр. яйца;
1 супена лъжица пудра захар;
1 супена лъжица какао;
1 чаена лъжица канела;
100 грама натрошени на ситно орехи;
150 гр. брашно;
30 гр.разтопено масло;
30 грама пресен мед за поливане.

Начин на приготвяне :

Смесете съставките с изключение на орехите по реда посочен в рецептата.
Поставете в хладилника за около половин час.Това спомага на брашното да се подуе в течността и така се получават леки и тънки палачинки. Намажете дъното на подходящ тиган с масло и загрейте на умерена температура.
Добавете орехите, разбъркайте внимателно .Налейте около 40 мл от сместа и разклатете тигана докато сместта се разстели равномерно по дъното.Върнете на котлона за около минута .Обърнете палачинката с шпатула и печете още около половин минута за другата страна.



Махнете палачинката от тигана и поставете върху решетка преди да се прехвърлят една върху друга.След това поставете палачинките в подходящ съд.



Така приготвените палачинки може да сервирате веднага.Гарнират се според предпочитанията и вкуса. Днес ги гарнирах и сервирах с прясно козе сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар