четвъртък, 26 декември 2013 г.

Телешко в сос от ядки




Необходими продукти:
1 кг. телешко, нарязано на кубчета;
2 глави лук нарязан на ситно;
1 скилидка чесън стрита;
1/2 чаена лъжица суха мащерка;
1/2 чаена лъжица сух риган;
350 мл. телешки бульон;
75 грама ситно смляни ядки / бадеми и орехи/;
125 грама заквасена сметана;
сол на вкус;
ориз за гарниране: 1 чаена чаша ориз, сварен с 3,5 чаена чаша вода подсолен на вкус.

Поставете в тенджера под налягане телешкото месо, лукът ,чесънчето, бульонът и подправките. Добавете малко сол, ако е небоходимо. Варете 1 час на умерен котлон. Докато се готви телешкото, подгответе ориза. Сложете смлените ядки в кухненски робот, добавете 120 мл. от соса на свареното вече телешко, сметаната и блендирайте. Сипете сместта към телешкото и оставете да покъкри около пет минути на много слаб котлон. Вашето телешко с ядки е готово. Гарнирайте с ориза и сервирайте:)

3 коментара:

  1. Честито Рождество Христово!
    Здраве, късмет и благоденствие пожелавам на теб и семейството ти, Мария!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ивана ! Благодатна Коледа на теб и семейството ти !

      Изтриване
  2. Мими, честито Рождество! Желая здраве и много обич да изпълват дома ти. :)
    Сърдечни поздрави и весели празници!
    А ястието е чудно! :)

    ОтговорИзтриване