събота, 29 март 2014 г.

Киш с лапад и сирена



Необходими продукти :

За блата:
300 грама бяло брашно;
140 грама настъргано краве масло;
3-4 супени лъжици ледена вода;
щипка настъргано индийско орехче;
щипка сол.

За пълнежа:
2 чаени чаши пюре от пресен лапад;
1 чаена чаша заквасена сметана;
1 чаена чаша извара/използвах домашно приготвена от козе мляко/;
2 яйца;
щипка сол

За заливката:
1/2 чаена чаша млечна сметана;
1/2 чаена чаша настърган пармезан;
1 яйце.
Пресен джоджен за поръсване.

Замесете маслено тесто и приберете в хладилник да стегне. През това време почистете и сварете на водна баня, връзка лапад. Отцедете добре в гевгир .Пасирайте . Смесете сметаната, изварата и яйцата в купа и разбийте с миксер. Добавете пасираното пюре от лапад и внимателно разбъркайте. Пригответе съд с ринг за печене. Разточете тестото и разстелете на дъното и на половината от стените на съда. Оформете стените, като натискате с пръст да се получат вълнички. В предварително загрята на 200 градуса, сложета блата за три-четири минути да се запече. Извадете, запълнете със сместта от лапад и върнете отново във фурната. Намалете до 180 градуса и печете около половин час. Отгоре трябва да се образува коричка. Полейте със заливката и отново запечете до образуване на златиста коричка.



Изчакайте да изстине, извадете от ринга, поръсете с листенца от прясен джоджен и сервирайте.


1 коментар:

  1. Мими, чудесен е! Бих си хапвала от тази вкусотийка и сутрин, и обед, и вечер. :)
    Да ви е сладко и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване