неделя, 22 юни 2014 г.

Опиянени плодове :) в крем маскарпоне и бял шоколад



След като не намерих време близо два месеца да публикувам рецепти в блога, реших да ви се отблагодаря за търпението с един изключително лесен, много вкусен, сезонен и ефектен десерт. Импровизирайте с плодовете, но комбинацията с маскарпоне и бял шоколад е страхотна :)

Необходими продукти:

2 броя средно големи обелени праскови,
около 200 грама почистени от костилките череши;
500 грама маскарпоне;
250грама бял шоколад;
2 супени лъжици коняк;
1 супена лъжица кафява захар;
По желание, крокан от бадеми.

Начин на приготвяне:

Нарежете черешките на половинки, а прасковите на малки парченца. Смесете ги в дълбока купа. Загрейте коняка и захарта, докато тя се стопи. Оставете да изстине добре, охладете в хладилник. Полейте със студената конячна смес плодовете и оставете отново в хладилник докато приготвите крема. Разтопете шоколада на водна баня и смесете с маскарпонето. Разбийте с бъркалка до пухкава смес. Отцедете плодовете от конячната смес. На дъното на стъклена чаша поставете малко плодове, отгоре крем, и пак ред плодове. Може да разнообразите между кремът и плодовете с крокан от бадеми.




Гарнирайте с черешка или свежи ментови листенца :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар