събота, 19 юли 2014 г.

Сладкиш от праскови



Сладкиш с дъх на лято: праскови, кардамон и щипка шафран за още по-слънчево настроение.:) Много бърз сладкиш, на основата на кейк .

Необходими продукти :

4 броя яйца;
2 броя обелени и нарязани на кубчета праскови;
1 чаена чаша кристална захар;
1,5 чаена чаша брашно;
1/4 чаена чаша топла вода;
зрънцата от една шушулка кардамон;
щипка шафран;
1 бакпулвер;
100 грама прясно масло;
шепа меден корнфлейк;


Начин на приготвяне :

Разбийте яйцата и захарта на пяна. Добавете стритите зрънца кардамон, водичката и продължете бъркането за около минута на ниска степен. Брашното смесете с шафрана и бакпулвера. Добавете на струйки и при непрекъснато бъркане в яйчената смес. Маслото разтопете на дъното на форма за сладкиш. Върху него излейте половината от кейковота смес, а върху нея поставете кубчетата праскови. Изсипете останалата част от сместта, като покриете добре прасковите. Най-отгоре, поръсете с шепа корнфлейк. Загрейте фурната предварително на долен реотан и печете така десетина минути. Без да отварята прозореца на фурната превключете на 200 градуса и печете до готовност.
Изчакайте да изстине и поръсете с пудра захар.




1 коментар:

  1. Интересно съчетание на аромати и много сочен кекс!

    ОтговорИзтриване