неделя, 31 август 2014 г.

Бисквитена торта с кисело мляко и сезонни плодове



Бисквитените торти са сред предпочитаните. Понякога изисква много време приготвянето им,но обикновено резултата е мммммм...
Предлагам ви една вариация на бисквитена торта,за която ще отделите минимум време, продуктите са ви подръка, е резултата е 10 х мммммм...

Необходими продукти:

1 пакет маслени бисквити / от по-твърдите/
500 грама цедено кисело мляко;
300 грама сезонни плодове;
100 грама пудра захар;
1 пакетче желатин;
може и ядки според вкуса и предпочитанията.


Начин на приготвяне :

Разтворете желатина с малко вода докато удвои обема си. Разтворете го до течност на водна баня. Изсипете в голяма купа киселото мляко, пудрата захар и желатина- разбъркайте внимателно с дървена лъжица до еднородна смес. Натрошете бисквитите на малки парченца и ги добавете към млечната смес. Половината от плодовете нарежете на малки парченца,ако е необходимо. В случая аз използвах праскови и сини сливи, които нарязах, а добавих цели малинките. На дъното на форма с ринг, поставете хартия. Внимателно изсипете цялата смес вътре. Загладете. Отгоре аранжирайте останалата смес от плодовете,според предпочитанията ви. Оставете в хладилник минимум три часа.


Преди сервирането поръсете с пудра захар отгоре.



Е, опитахте ли ?!:)) Бързо,лесно, вкусно. Мммммм....

Няма коментари:

Публикуване на коментар