петък, 14 ноември 2014 г.

Пастички


Необходими продукти:

2 броя яйца;
100 грама захар;
100 мл. прясно мляко;
100 гр. разтопено масло;
200 грама брашно;
ванилия;
пакетче бакпулвер;
захаросани парченца плодове или корички.

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта на пяна. На струйка и при непрекъснато бъркане добавете прясното мляко, по същият начин и маслото. Пресейте брашното с бакпулвера и ванилята и изсипвайте наново на струйка, като продължите бъркането но с дървена лъжица. Най-накрая добавете захаросаните парченца плодове или корички, като предварително сте ги оваляли в брашно. Идеята е да не паднат на дъното на тавата, а да си останат равномерно разположени. Изсипете сместа в намаслена тавичка и печете на умерена температура на фурна / 200 градуса/ до готовност. След като изстине, нарежете на равни парчета и поръсете с пудра захар. Пастичките са с много ронлива и топяща се консистенция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар