събота, 22 ноември 2014 г.

Паста с телешки кюфтенца и средиземноморски подправки



Необходими продукти :

500 грама паста , за предпочитане Фузили, Феточини;
400 грама телешка кайма;
чер пипер и сол на вкус за каймата;
ситно смляни прясно сушени средиземноморски подправки: босилек, розмарин,мащерка.
ситно смляни сушени домати и маслинки /зелени, черни/;
скилидка чесън настърган;
пармезан;
зехтин.

Омесете каймата с лъжичка вода, солта и черният пипер. Направете топчета с големина на орехи, оваляйте ги в брашно и запържете в зехтин.

В дълбок съд заврете литър подсолена вода и сварете в нея пастата до готовност. Изцедете я в гевгир ,измийте със студена вода и отново върнете в съда , в който е вряла. Подправките, заедно с доматките и маслинките заврете с вода, като на лъжичка подправка добавете 3-4 лъжици вода. Нужни са максимум пет минути, колкото да поомекнат доматките. Добавете сместта към пастата, добавете кюфтенцата и оставете всичко на котлона отново докато заври. Отделете от котлона и сервирайте на порции. Върху всяка порция настържете пармезан.




Няма коментари:

Публикуване на коментар