събота, 13 декември 2014 г.

Коледно бисквитено руло


Коледно, коледно, коледно! Идея от пред празничното ми настроение за един от най-светлите дни в годината, докато мислех, дали да забъркам отново традиционните медени сладки и линцери. И ми хрумна това : бисквитено руло, само, че бяло... с малко зелено и червено за цвят. И бадемово и ароматно...

Необходими продукти:

250 грама меки бисквити;
100 грама меко масло;
100 грама прясно мляко;
100 грама бял шоколад;
100 грама натрошени бадемови ядки;
100 грама захаросани корички от плодове/ купувам ги обичайно от Лидъл/;
чаена лъжичка бадемов ликьор.

За глазурата:
1 пакетче готова ванилова глазура/ отново от там/, готова захарна глазура, или, ако сте затруднени -просто пудра захар.


Начин на приготвяне:

Натрошете на ситно бисквитите в дълбока купа. В друга купа натрошете шоколада, нарежете маслото и добавете млякото. Подгрейте на водна баня докато се разтопят шоколада и маслото. Смесете с бисквитите, оформете на руло или във форма за сладкиш и приберете в хладилника минимум за три часа. Извадете и полейте с глазурата, или просто поръсете с пудра захар с няколко стърготини индийско орехче.

Е, както казват французите Voilà!:)

2 коментара:

  1. Ооо, любимо руло от детството. С мама го правехме и го поливахме с разтопен шоколад и поръсвахме със смлени орехи.

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Вили. Това е десeрт и от моето детство :) Обикновено го правя с тъмен шоколад,локумче, орехи или шам фастък, но сега реших да импровизирам подобаващо за Коледа. http://tastywithmaria.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

    ОтговорИзтриване