събота, 17 май 2014 г.

Бисквитена торта с ягоди и йогурт




Необходими продукти :

1 пакетче маслени бисквити/petite beurre /;
800 грама кисело мляко / 2 кофички /
200 грама маскарпоне;
150 грама пудра захар;
300 грама ягоди;
2 пакетчета желатин /за 1 кг./;
две, три стръкчета ситно накълцана прясна мента

Начин на приготвяне :

Подгответе форма с ринг 20-24 см. в дм.,облепете дъното и с фолио. Разтворете желатина с вода и след като набъбне го разтопете на водна баня докато стане течен. Натрошете бисквитките на малки парченца, а ягодите на кубчета. В дълбока купа, разбийте млякото, маскарпонето и пудрата захар. Добавете желатина, внимателно разбъркайте. Добавете натрошените бисквити, ягодите и ситно накълцаната мента. Готовата смес изсипете в ринга, загладете и оставете в хладилник за една нощ. По стените на ринга може да наредите бисквитки преди да изсипете сместа,но може да облепите ръба на тортата и с натрошени на пясък бисквити след като извадите от ринга.






Тортата е с изключително лек и свеж вкус. Да ви е сладко :)