събота, 14 февруари 2015 г.

Брауни с бадеми и дъх на коняк


Необходими продукти :

200 грама шоколад / минимум 70% /;
150 грама масло;
100 грама пудра захар;
100 грама стрити бадемови ядки;
3 яйца;
3 супени лъжици брашно;
1 супена лъжица бакпулвер;
1 чаена лъжица бадемов ликьор;
1 чаена лъжица коняк.

Начин на приготвяне :

Разтопете на водна баня маслото и шоколада. Разбъркайте до еднородна смес. Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на пяна, а жълтъците прибавете към шоколадово-маслената смес. Добавете и пудрата захар и разбийте на ниска степен с миксер до пухкава смес. Смесете бадемите, брашното и бакпулвера и изсипете на струйка към шоколадовата смес. Разбъркайте внимателно и докато бъркате с лъжицата добавете и белтъчената пяна. Най-накрая добавете ароматите. Изсипете в квадратна тава. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30 минути. Изчакайте да изстине и нарежете на квадрати, правоъгълници или ромб. Поръсете с пудра захар и украсете с плодче или според фантазията ви.

3 коментара:

  1. Ами прекрасно е! Мими, толкова богат и вкусен сладкиш...
    Хубав ден ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен кекс и красиво поднасяне!Весел празник,Мари!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ! Красив и празничен ден и на вас, момичета !:)

    ОтговорИзтриване