неделя, 22 февруари 2015 г.

Мляко с ориз, поръсено с канела


Необходими продукти:

1 чаена чаша ориз;
2 чаена чаша вода;
4 чаени чаши прясно мляко;
захар на вкус / около 150- 200 грама/;
щипка сол
канела за поръсване

Начин на приготвяне:

Измийте добре ориза в студена вода, отцедете през гевгир. Заврете водата с щипката сол и сложете ориза вътре докато водата изври. Намалете силата на котлона до слаб, добавете прясното мляко и оставете да къкри до сваряването на ориза / около 10-ина минути/. Свалете от котлона и добавете захарта. Разбъркайте и разсипете в купички за сервиране. Като изстине, поръсете с канелата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар