вторник, 3 март 2015 г.

Пролетни гнезда



Необходими продукти за 6 порции:

7 броя яйца;
4 броя средно едри картофа;
200 грама настърган козе кашкавал;
100 грама пармезан;
200 грама сварен и отцеден спанак;
3 супени лъжици галета;
зехтин;
чер пипер;
джоджен;
сол при необходимост и на вкус.

Начин на приготвяне:

Сварете картофите, обелете и настържете в дълбока купа. Към тях добавете настърган козе кашкавал, галетата, 1 яйце, подправките. Омесете сместа.
Разделете на шест равни топки, от които оформете гнезда / направете вдлъбнат център на всяка топка/. Разположете ги в предварително подготвена тава, чийто дънно сте застлали с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса. Във всяко гнездо поставете яйцето. Поръсете със зехтин и пармезан. Печете до готовност. Може да се сервирате с катък, както и със свежа салатка.


2 коментара:

  1. Ооо, това със сигурност знам,че е вкусно. Правила съм нещо подобно http://kulinarnaavantura.blogspot.com/2014/04/blog-post_19.html
    Кошничките ти изглеждат дота апетитно Мария!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за категоричната преценка ,Вили. Вкусно е :) Твоят коментар ми даде повод да попадна и аз на твоят блог. Усещам, че и ти обичаш да работиш с тесто :)

    ОтговорИзтриване