неделя, 26 април 2015 г.

Сладоледено тирамису


Необходими продукти:

100 грама бишкоти "Savoiardi";
250 грама маскарпоне;
50 грама пудра захар;
500 грама бадемов или ванилов сладолед;
200 милилитра силно кафе еспресо;
1 супени лъжици амарето или марсала;
2 супени лъжица натурално какао.

Начин на приготвяне :

Сварете кафето и го смесете с ликьора амарето или марсалата. Отворете кутията със сладолед да се поразмекне. Разбийте маскарпонето с пудрата захар и внимателно смесете със сладоледа. На дъното на продълговата форма за кейк разстелете домакинско прозрачно фолио, което да обхване и стените и да остане за опаковане. Изсипете половината от сладоледената смес. Потопете бишкотите една по една в кафето и наредете във формата. Полейте с останалата смес. Покрийте добре със фолиото и оставете в хладилника да стегне за около 2 часа. Извадете от формата, разлистете фолиото от горната част, обърнете в подходящ съд за сервиране и поръсете обилно с какаото. Разрежете и сервирайте веднага .



Рецептата за оригиналното тирамису може да видите тук : http://tastywithmaria.blogspot.com/2013/06/blog-post_23.html

2 коментара:

  1. В хладилника или във фризера? Няма ли да се разтопи сладоледа в хладилник?

    ОтговорИзтриване