четвъртък, 9 април 2015 г.

Салата от пресен спанак с яйца и заквасена сметана


Салата е пролетна и много подходяща за Великденската трапеза . Точно покрай приготовленията ми за Великден се получи именно тя. Тази година реших да боядисам яйцата с дарове от природата. При варенето ми се пукнаха три, спанака ми се стори много за да боядиса яйцата ми в зелено и...ето ти салатката.

Необходими продукти:

около 200 грама пресен спанак;
3 броя яйца;
3 стръка пресен чесън;
2 лъжици заквасена сметана;
1 кисело мляко;
сол, зехтин и лимонов сок на вкус.


Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете спанака и чесъна. Яйцата обелете и скълцайте на малки кубчета. Чесъна също на малки частици. Смесете сметаната и киселото мляко. Овкусете в дълбок съд спанака със зехтина и лимоновият сок, добавете чесънчето. Прехвърлете в чиния за сервиране. Поръсете ситно скълцаните яйца отгоре, посолете. Най- отгоре положете сметановата смес. И ...добър апетит !:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар