неделя, 24 май 2015 г.

Ягодово сорбе


Необходими продукти:
4 чаени чаши добре узрели ягоди;
1 чаена чаша захар;
1/2 чаена чаша вода;
1 стрък прясна мента, или пресен босилек.
1 супена лъжица прясно ицзцеден лимонов сок

Начин на приготвяне:

Захарта се смесва с водата и ментата или босилека / избора е според вкуса/ и се оставя на умерен котлон, докато захарта се разтвори и поври около пет минути. След това се оставя да се охлади. През това време измийте, подсушете ягодите и ги пасирайте, заедно с лимоновият сок. С помощта на сито прецедете и добавете в сиропа. Разбъркайте добре изсипете в кутия за сладолед. Приберете във фризера, като през първият час, вадете и и разбърквайте няколко пъти сместта, за да може да се замрази добре, а не водата да отдели кристали. Нужни са минимум три часа.

Сервирайте веднага след изваждане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар