събота, 2 май 2015 г.

Ягодова торта с хрупкав бисквитен блат и маслен крем с маскарпоне


Необходими продукти :

За блата:
200 грама маслени бисквити / 1 двойна опаковка/;
3 супени лъжици кафява захар;
100 грама масло;
1 яйце, / в случай, че блата още ви е твърде ронлив добавете още едно/;
1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора;
50 грама стрити бадемови ядки;

За крема :
350 грама маскарпоне;
100 грама меко безсолно масло;
100 грама пудра захар;

За глазурата и украса :
700 грама ягоди със сравнително еднаква големина;
200 грама пудра захар;
3 супени лъжици прясно мляко;
3 капки лимонов сок


Начин на приготвяне :

Блендирайте бисквитите. Добавете останалите продукти и омесете меко тесто. Покрийте съд с дм 24 см с хартия за печене. Разточете тестото с дм. 26 см . Небходимо е да покриете с блата не само дъното ,но и да образувате борд по стените. На дъното поставете огнеопорна чиния или ринг със същият дм. Тя ви е небоходима за тежест, за да не се навдигне и получи с балончета блатът. Печете 10 минути при предварително загрята фурна на 200 градуса.Извадете го от съда и оставете да се охлади. През това време се заемете с крема. Разбийте маслото на пяна заедно със пудрата захар, добавяйте към него лъжица по лъжица маскарпонето докато се получи пухкав крем. Изсипете го върху вече изстиналият блат, разсетелете крема равномерно закладете и приберете в хладилника за около 2 часа да стегне. Наредете цели ягоди върху него, полейте с глазурата и приберете отнов в хладилника за още два часа. Украсете с прясна мента и сервирайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар