събота, 23 май 2015 г.

В сезона на ягодите : ягодов сладкиш с шоколад и овесени ядки .


Необходими продукти:

20 броя ягоди;
1 яйце;
3 супини лъжица течна сметана;
100 грама кафява захар;
100 грама масло;
100 грама овесени ядки;
100 грама брашно;
100 грама бял шоколад;
100 грама тъмен шоколад;
1 супена лъжица пудра захар;
1 пакетче бакпулвер

Разтопете тъмният шоколад и маслото на водна баня. В дълбока купа го смесете заедно със захарта и яйцето. Разбийте на пяна. Добавете сметаната, овесените ядки, брашното смесено с бакпулвера и объркайте до еднородна смес. Натрошете белият шоколад на малки парчета, ягодите на резени и добавете към основната смес. Поставете в предварително намазана с масло тава и загладете. Най- отгоре поръсете с пудрата захар и печете. Фурната трябва да е предварително загрята на долен реотан, печете така десетина минути и ще толкова на 200 градуса. Изчакайте да изстине и разрежете на квадрати. Сервирайте със бита сметана, сладолед и ягоди.




Няма коментари:

Публикуване на коментар