събота, 9 май 2015 г.

Крехко свинско в масло и бадеми, гарнирано с аспержи и сос шантили.



Необходими продукти :

500 грама варено- пушен свински врат;
500 грама аспержи / 1 връзка/;
120 грама масло;
100 грама филирани бадеми

За соса:
100 грама масло;
2 жълтъка
2 с.л. лимонов сок;
1 ч.л. лют сос / по желание/
4 с.л. сметана
сол
чер и бял пипер.

Начин на приготвяне:

В купа се смесват маслото, жълтъците , лимоновият сок,лютият сос и солта и се поставят на водна баня. Трябва да се внимава купата да няма контакт с водата. Бърка се непрекъснато до получаване на гъста смес. След като жълтъците се сгъстят достатъчно добавете сметаната и пипера. Сосът е подходящ за задушени зеленчуци - аспержи, моркови, грах.

Обелете аспержите в долната им част отрежете два сантиметра, измийте и подсушете. Разтопете масло в загрят на средна степен тиган и запържете аспержите за кратко. Извадете ги внимателно в подходящ съд, посолете. Нарежете месото на филийки с дебелина около 5 см. Запържете ги по две три минути за всяка страна в масло, поръсете с бадемите докато порозовеят. Внимателно извадете пържолките и бадемите от маслената баня и сервирайте в подходяща чиния. Гарнирайте с аспержите и полейте със сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар