неделя, 16 август 2015 г.

Гриловани пиешки гърди със сос "Ямайка"



Необходими продукти:
Пилешки гърди с кожата;
сол;
чер пипер;

За соса:
6 супени лъжици ром;
6 супени лъжици светъл оцет;
1 глава кромид лук;
4 скилидки чесън;
1/2 настъргано индийско орехче;
2-3 стрити карамфилчета;
4-5 зрънца стрит бахар;
1-2 дафинови листа;
прясна мащерка;
клонче розмарин;
зехтин

Нарежете прорези с ножа по дължина на пилешките гърди. Овкусете със сол и чер пипер и запечете на грил тигана първо от страната с кожата за около десетина минути, обърнете и опечете за още толкова. В блендер поставете продуктите за соса без дафиновият лист, мащерката и розмарина. Грилованото пиле поставете в подходяща тава, полейте със соса, добавете подправките и поставете да се пече на горен реотан около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар