петък, 9 октомври 2015 г.

Крехки бирени сладки с пълнеж от локум



Вероятно си спомняте онези вкусни сладки от детството наречени локумки. Е, поразрових старите тефтери и ви предлагам да си припомните тази сладост отново. Постни, леки и с ронлив вкус и лесни за изпълнение.


Необходими продукти:

1 чаена чаша бира;
1,5 чаена чаша олио;
брашно до средно меко тесто;
розова вода за аромат;
1 бакпулвер;
1 пакетче розов локум;

Пресейте с бакпулвера около пет чаени чаши брашно. Направете кладенче в него и изсипете бирата и олиото. Замесете средно меко тесто. Разделете го на четири топки, като от всяка една разточите правоъгълник с дебелината около 0,5 см. Нарежете кората на правоъгълници и във всяко поставете парченце локум. Подредете в подходяща тава върху хартия за печене. Печете при 180 градуса до готовност. Оваляйте още топли в пудра захар .
Сладките, ако останат до другия ден, може да съхранявате до седмица в кутия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар