неделя, 29 ноември 2015 г.

Пай с ябълки и сушени плодове




Рецептата е по Джейми Оливър. Количествата са приблизителни. Необходимо е крайната смес да е малко по-плътна от кексова.

Необходими продукти :

200 грама сушени плодове- кайсии, сини сливи,смокини, стафиди, боровинки потопени предварително в сладко вино.
100 грама масло;
1 яйце;
1 кафеена чаша прясно мляко;
сок от един портокал;
100 грама кафява захар, може и малко повече;
2 средно големи ябълки нарязани на парчета;
1 пакетче мая;
канела;
индийско орехче и карамфил

Начин на приготвяне :

Маслото и брашното разбъркайте на трохи, добавете захарта, прясното мляко, в която сте разтворили маята,портокаловия сок, подправките и яйцето. Разбъркайте отново. Добавете плодовете в края. Изсипете сместта в предварително намазана с масло купа за пудинг. Покрийте с хартия и оставете около 2-3 часа на топло да бухне. Печете в умерена фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар