неделя, 29 ноември 2015 г.

Шоколадов сладкиш, с портокалов крем маскарпоне и бито масло




Небходими продукти :

За блата :
2 яйца;
1оо грама меко масло;
120 грама кафява захар;
50 грама разтопен тъмен шоколад;
сок от половин пороткал;
4-5 супени лъжици какао;
настъргана портокалова кора;
кардамон;
около 150 грама брашно;
бакпулвер;

За крема :
250 грама маскарпоне;
100 грама меко масло;
100 грама пудра захар;
сок от половин портокал

За глазурата:
1 бр. шоколад за глазиране;
1 супена лъжица масло.

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта, добавете маслото,сока от половин поротокал,шоколада. Разбъркайте и добавете брашното, предварително смесено с какаото и бакпулвера. Печете върху хартия в продълговата форма до готовност. Оставете да изстине и разрежете на две равни части. Пригответе крема. Разбийте маслото с пудрата захар на пяна, добавете портокаловият сок и маскарпонето. Разбийте отново до пухкав крем. Намажете върху долната половина на сладкиша, загладете крема и покрийте с другата част. Покрийте обилно със шоколадовата глазура, която сте разтворели заедно с малслото на водна баня. Оставете на хладно около три часа. Сервирайте :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар