неделя, 29 ноември 2015 г.

Шоколадов сладкиш, с портокалов крем маскарпоне и бито масло




Небходими продукти :

За блата :
2 яйца;
1оо грама меко масло;
120 грама кафява захар;
50 грама разтопен тъмен шоколад;
сок от половин пороткал;
4-5 супени лъжици какао;
настъргана портокалова кора;
кардамон;
около 150 грама брашно;
бакпулвер;

За крема :
250 грама маскарпоне;
100 грама меко масло;
100 грама пудра захар;
сок от половин портокал

За глазурата:
1 бр. шоколад за глазиране;
1 супена лъжица масло.

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта, добавете маслото,сока от половин поротокал,шоколада. Разбъркайте и добавете брашното, предварително смесено с какаото и бакпулвера. Печете върху хартия в продълговата форма до готовност. Оставете да изстине и разрежете на две равни части. Пригответе крема. Разбийте маслото с пудрата захар на пяна, добавете портокаловият сок и маскарпонето. Разбийте отново до пухкав крем. Намажете върху долната половина на сладкиша, загладете крема и покрийте с другата част. Покрийте обилно със шоколадовата глазура, която сте разтворели заедно с малслото на водна баня. Оставете на хладно около три часа. Сервирайте :)


Пай с ябълки и сушени плодове




Рецептата е по Джейми Оливър. Количествата са приблизителни. Необходимо е крайната смес да е малко по-плътна от кексова.

Необходими продукти :

200 грама сушени плодове- кайсии, сини сливи,смокини, стафиди, боровинки потопени предварително в сладко вино.
100 грама масло;
1 яйце;
1 кафеена чаша прясно мляко;
сок от един портокал;
100 грама кафява захар, може и малко повече;
2 средно големи ябълки нарязани на парчета;
1 пакетче мая;
канела;
индийско орехче и карамфил

Начин на приготвяне :

Маслото и брашното разбъркайте на трохи, добавете захарта, прясното мляко, в която сте разтворили маята,портокаловия сок, подправките и яйцето. Разбъркайте отново. Добавете плодовете в края. Изсипете сместта в предварително намазана с масло купа за пудинг. Покрийте с хартия и оставете около 2-3 часа на топло да бухне. Печете в умерена фурна до готовност.

вторник, 17 ноември 2015 г.

Гастротека " L’Art De Vivre"


Ако сте влюбени във всичко френско, това е мястото. На ваше разположение през целия ден и при тях вие можете да изпълните деловите си ангажименти в типичната за Париж приятно безгрижна атмосфера. Те ще ви осигурят всякакви Hi-Tech удобства hot spot, зареждащи конзоли, мултимедия, но също така и ще ви изпекат вкусни кроасани, ще ви приготвят киш лорейн, омлет или сандвич с шунка, френски сирена и бешамел, ще ви налеят ароматно кафе, а на обяд можете да опитате свежи салати, топли френски супи и ястия от обедното меню. При толкова делови удобства и творчески предпоставки, няма как работата да не ви спори. Ще ви остане време и за крем брюле или шоколадовия дилайс.

Елате пак и за вечеря – ще намерите мястото абсолютно преобразено от атмосферата на изисканост и с приятни, запомнящи се усещания за отлична кухня и обслужване. Ястията от това меню, които приготвят пред вас в модерната им кухня от отворен тип, са замислени в духа на високата френска гастрономия. Компания ще им правят образци на всички винопроизводствени региони във Франция. На ваше разположение е сомелиер, който ще ви препоръча най-подходящото съчетание между избраното от вас ястие и неговото любимо вино.




За повече инфо и резервация : http://gastroteka.bg/